Gek op mijn twee kinderen en mijn man

Verliefd op Zuid-Afrika

Houd van een goed dance festival

Groot dieren- en natuurliefhebber

Verzot op chips

Hi! Ik ben Evelien

Leefstijlcoach, Brain Health trainer (in opleiding) en ACT-en-leefstijl professional

Mijn zoektocht naar lichamelijke en mentale balans begon in 2009 na een zware burn-out. Na jaren allerlei lichamelijke signalen genegeerd te hebben, gooiden mijn lijf en brein er radicaal de rem op. Zware migraine aanvallen, een verstoord slaapritme, concentratie- en geheugenproblemen en emotioneel afgestompt zijn, waren slechts enkele van mijn klachten. Destijds kreeg ik alleen het advies om veel rust te pakken maar hoe doe je dat als je niet eens weet hoe dat ook alweer voelt? Ik wist dat ik meer moest doen dan alleen tijdelijk stoppen met werken. Door trial and error heb ik ervaren wat de invloed is van onder andere voeding, beweging, stress en mindset op je lijf en brein. En door dit proces ontwikkelde ik een grote interesse voor gezonde leefstijl.

Een heftige gebeurtenis in 2017 was de aanleiding om mijn hart te gaan volgen. Eens echt te luisteren en vooral te doen wat ik écht diep van binnen wilde. Mijn tegenslagen werden mijn richtingaanwijzers en mijn missie werd om mensen te helpen om hun mooiste leven te leiden. Ik volgde een post-HBO opleiding tot leefstijlcoach en tot ACT-en-leefstijl professional waarbij ACT therapie de basis vormt. Daarnaast verdiepte ik mij middels trainingen in leefstijlcoaching bij kanker en tijdens zwangerschap. Op dit moment volg ik een gerenommeerde Amerikaanse opleiding tot erkend Brain Health trainer.

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ik naar mijn innerlijke kompas moet luisteren. Je lichaam liegt namelijk nooit. Het geeft perfect aan wanneer je uit balans ben. Balans tussen werk en privé, evenwicht in groeien als gezin én als persoon en goed voor mezelf zorgen zodat ik af en toe lekker uit de bocht kan vliegen met een goed feest, drankjes, te weinig slaap en ongezonde hap. En dan veer ik zo weer terug naar mijn gezonde gewoontes. En dat kunnen, is zo fijn! Dat is wat ik mensen ook mee wil geven. Balance is key!

Ons innerlijke kompas wijst ons altijd de weg alleen zijn wij meesters geworden in het negeren ervan. Ik help je om dit kompas weer te gaan gebruiken. Jouw kompas op weg naar balans. Welkom bij Compass to Balance!

Love life, live love! ❤️

Evelien Blesing-Bouten

 

 

Opleidingen en trainingen

 

post-hbo leefstijlcoaching

Aan de AVLEG volgde ik een post-hbo opleiding tot leefstijlcoach. Doordat het geen beschermd beroep is en iedereen zich leefstijlcoach (of lifestyle coach) mag noemen, vond ik het voor mezelf en mijn cliënten belangrijk om een opleiding te volgen die geaccrediteerd is door de BLCN (Beroepsverening van Leefstijl Coaches Nederland) en daarmee ook voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Ik sta als geaccrediteerd leefstijlcoach geregistreerd bij de KABIZ -Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg. Om geregistreerd te mogen blijven moet ik deskundigheidsbevorderende activiteiten uitvoeren zoals bij- en nascholingen.

ACT therapie

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een bewezen effectieve gedragstherapie voor verschillende klachten en aandoeningen zoals angst, depressie en lichamelijke ongemakken. Een vorm van gedragstherapie die je kan helpen om op een handige manier om te gaan met je problemen, zodat je hier niet steeds in vastloopt en je je zo kunt blijven bezig houden met de meer waardevolle dingen in je leven. Je leert omgaan met obstakels en investeren in jezelf. Het resultaat is persoonlijke veerkracht. Je ontwikkelt psychologische flexibiliteit; het vermogen om in het ‘nu’ aanwezig te zijn in plaats van in het verleden of toekomst te blijven hangen, je open te stellen en te doen wat je moet doen. Hierdoor kun je een vitaal leven leiden en voorkom je dat je leven draait om de problemen en obstakels die je tegenkomt op je pad.

ETEN = gedrag

Alle kennis over voeding is tegenwoordig op te zoeken. Ook zijn er honderden diëten en boeken te koop. Als deze zouden werken, hoe kan het dan dat het aantal mensen met overgewicht, obesitas en diabetes type 2 nog steeds toeneemt? Dit komt omdat deze middelen niets aan jouw gedrag veranderen. Eten is gedrag. Wil je iets aan je eetpatronen veranderen dan moet je je gedrag veranderen. Per dag neem je meer dan 200 beslissingen over eten. Het grootste deel gebeurt onbewust en je eetgedrag is mede daardoor hardnekkig. Je krijg inzicht in de oorzaken van jouw eetgedrag en je ontwikkelt een gezonde relatie met eten. Je gaat gezondere keuzes maken vanuit intrinsieke motivatie. Afvallen en op gewicht blijven zonder dieet. Hoe fijn is dat!

Leefstijlcoaching en kanker

Aan de Leefstijlcoach Academy volgde ik de nascholing ‘Leefstijlcoaching bij kanker’. Deze gaf mij handvatten en tools om cliënten in de praktijk te kunnen coachen bij kanker. Leefstijlcoaching kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling van kanker. Het heeft een positief effect op het beter aankunnen van de behandeling, het omgaan met de bijwerkingen van de behandeling en het herstel. Ook vermindert een gezonde leefstijl het risico op de terugkeer van de kanker. Naast lichamelijke klachten, kampen mensen ook vaak met emotionele en sociaal-maatschappelijke gevolgen van de ziekte. Ik kan patiënten helpen om leren om te gaan met deze vaak ingrijpende veranderingen zodat ze de regie over hun leven weer terugkrijgen en meer veerkracht gaan ervaren. Positieve veranderingen in de leefstijl dragen bij aan het herstel, conditie en algeheel welzijn waardoor mensen zich fysiek en mentaal fitter gaan voelen. 

Bewegingsdeskundige ‘Zwanger en Fit’

Bij het opleidingsinstituut Opleidingen2000 volgde ik de opleiding ‘Bewegingsdeskundige Zwangeren’. Veel zwangeren weten niet goed hoe ze hun sportactiviteiten kunnen aanpassen, sommigen zijn zelfs bang om te bljiven trainen. Ik leerde hoe ik op een veilige, verantwoorde en ook leuke manier met zwangeren kan bewegen. In combinatie met de kennis die ik tijdens mijn opleiding tot leefstijlcoach heb opgedaan, kan ik zwangeren nu beter begeleiden.

Telefoon

06-12 20 00 22

Email

info@compasstobalance.com