Eet- en gewichtsproblemen

Gezond en slank word je niet met een dieet, maar wel door voor eens en voor altijd je relatie met eten te veranderen.

Herken jij?

  • Te veel stress in je leven
  • Eindeloze afvalpogingen
  • Bonus kilo’s na een dieet
  • Troost eten 
  • Negatief zelfbeeld 
  • BMI hoger dan 25 
  • Niet kunnen stoppen met eten

Wil jij ook…

Je ideale gewicht bereiken én behouden

Af van je eetbuien

Nooit meer diëten en jojoën

Je emoties niet meer wegeten

Je zelfbeeld veranderen

eten = gedrag

Niemand kan ontkennen dat eten geen gedrag is toch? Hoe kan het dan dat zoveel diëten alleen aandacht besteden aan wat jij in je mond stopt maar niet stilstaan bij waaróm en wanneer jij iets in je mond stopt? En daar ligt ook meteen jouw antwoord waarom diëten niet werkt en waarom je vaak een terugval krijgt met extra kilo’s, eetbuien en een slecht gevoel als gevolg. Er wordt namelijk niet naar de oorzaak van je gedrag gekeken. Maar daar kan ik je bij helpen!

Doorbreek je haat-liefde verhouding met eten

eten = emotie

Wanneer je last hebt van eetbuien en emotie-eten dan is een gezond gewicht alles behalve eenvoudig. En wat jij doet, is niet raar want van jongs af aan krijgen we al geleerd dat eten en emoties onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Een snoepje wanneer je viel, een taart op je verjaardag en een plak cake bij een uitvaart. Eten is gedrag en je gedrag wordt aangestuurd door jouw gedachten. Elke dag weer maak je meer dan 200, veelal onbewuste, beslissingen over eten. Door iets te eten, ervaar je een bepaalde emotie die op zijn beurt ook weer een bepaalde gedachte bij je oproept en die gedachte veroorzaakt weer een bepaald gedrag. Waar je je overigens ook vaak niet van bewust bent. Klinkt het ingewikkeld? Als ETEN=GEDRAG professional kan ik je laten zien dat het niet zo ingewikkeld is en dat je met hele handige vaardigheden jezelf kunt trainen om anders te leren eten en anders te leren omgaan met eten. Wil je jouw eet- en/of gewichtsprobleem aanpakken dan moet je bij de bron beginnen en dat is jouw binnenwereld, daar waar al die gedachten, emoties en sensaties zich afspelen. En als je daar zicht op krijgt, worden gezonde keuzes zoveel makkelijker. En wordt eten weer fijn!

ETEN=GEDRAG professional

Naast mijn opleiding tot leefstijlcoach volgde ik meerdere ACT (Acceptance and Commitment Therapy) trainingen bij dr. Heidi Stiegelis. Zij is psycholoog, gepromoveerd in Medische Wetenschappen en grondlegger van ETEN=GEDRAG. Heidi heeft een instrument ontwikkeld waarmee coaches zoals ik, mensen kunnen leren gezondere keuzes te maken vanuit intrinsieke motivatie. En die motivatie is essentieel voor blijvende gedragsverandering. Naast het helder krijgen van je intrinsieke motivatie, leer ik jou ook je psychologische flexibiliteit te vergroten. Simpel gezegd, je leert op een andere manier om te gaan met je problemen, je kwaliteit van leven te verhogen en je veerkracht te vergroten. 

Stuur me een berichtje met je vraag of voor een gratis kennismakingsgesprek

Telefoon

06-12 20 00 22

Email

info@compasstobalance.com