Er zijn geen grenzen        

alleen jouw begrenzende gedachten!

Wat kan ik je bieden?

 

Coaching

Als geaccrediteerd leefstijlcoach heb ik kennis van alle leefstijlfactoren, dus leefstijl gerelateerde zaken zoals bewegen, voeding, slaap, stress, verslaving en ontspanning, en de invloed ervan op jouw gezondheid. Middels coaching train ik jou hoe je ook daadwerkelijk je gedrag op deze gebieden blijvend kunt veranderen. Je leert tools die je je leven lang kunt inzetten. Adviezen zul je van mij niet veel krijgen. Ten eerste omdat je werkelijk alles, maar dan ook alles, over gezondheid op het internet kunt vinden. Dus daar heb je mij niet voor nodig ;-). Ten tweede omdat het verkrijgen van alleen maar informatie simpelweg niet werkt. Als het zou werken, zouden we namelijk allang allemaal gezond en gelukkig zijn, toch?! De oplossing zit in het leren en ervaren ‘hoe’ iets werkt. En dat ‘hoe’ begint niet bij een dieet of sportschoolabonnement. Nee, dat begint in je brein. Daar begint namelijk jouw blijvende gedragsverandering. En daar help ik je bij!

 

gedragsverandering

Jouw gedrag wordt veroorzaakt en getriggerd door aangeleerde patronen, gevoelens, relaties en omgevingsfactoren. Ik maak jou hiervan bewust en laat je inzien dat alleen jij verantwoordelijk bent voor jouw gedrag. Jij kiest, altijd. Alleen maak jij die keuzes vaak onbewust en heb je ze al gemaakt voordat je het door hebt, met alle negatieve gevolgen van dien. Heel even voelt die keuze fijn. Die sigaret die je laat ontspannen of dat koekje dat je troost. Maar daarna voel je je vaak nog ellendiger. Boos omdat je weer niet kon stoppen of verdrietig omdat je vindt dat je faalt. De onrust groeit en het ongezonde gedrag herhaalt zich weer. Je zit vast in een ziekmakend patroon. Als ACT professional geef ik je inzichten en handvatten hoe je deze cirkel kunt doorbreken zodat je ongezonde gedrag plaatsmaakt voor gezond gedrag. 

 

gezond brein = gezond lijf

Een gezond lichaam begint bij een goed werkend brein. Je brein is een enorm belangrijk orgaan want vanuit de hersenen worden veel lichaamsprocessen aangestuurd. En het brein heeft niet alleen invloed op je lijf. Jouw brein runt ook je gezin, je baan of je onderneming. Toch wordt dit orgaan vaak overgeslagen en dat is vreemd want wanneer je brein niet goed kan functioneren, dan is de kans heel groot dat je slechtere keuzes maakt en dat heeft impact op je fysieke en mentale gezondheid. Veel leefstijlplannen werken aan de software (je mind) maar doen niks aan je brein (je hardware). Wanneer je hardware niet goed werkt, kan de software ook niet goed werken. Daarom volg ik nu een gerenommeerde Amerikaanse opleiding waarin ik mij verder verdiep in brein gezondheid. Hierdoor kan ik  mensen nog beter kan helpen bij brein gerelateerde problematiek zoals burn-out, depressie of verslaving.

 

het traject

We starten met een gratis kennismakingsgesprek en als we er beide een goed gevoel bij hebben, gaan we door met een uitgebreide intake. Je hulpvraag en doelen brengen we duidelijk in beeld en vervolgens gaan we aan de slag. Het startpunt is duidelijk maar gezien het een groeiproces is, stippelen we geen vaste route uit. Leefstijlcoaching is maatwerk. Ieder persoon is anders en elke hulpvraag is weer anders. Jouw ontwikkeling en voortgang zijn van veel factoren afhankelijk zoals je klachten en je doelen maar ook van je motivatie en daadwerkelijke inzet.  Zo begint de één met overgewicht bij het managen van stress terwijl een ander start met meer bewegen om gewicht te verliezen. Waarmee je ook begint, al snel zul je merken dat al je leefstijlpijlers mee gaan bewegen. Tijdens elke sessie geef jij aan wat de volgende stap is.  Zo bewandel je echt een pad dat bij je past; met haalbare doelen en blijvende resultaten.

 

geaccrediteerd leefstijlcoach

Leefstijlcoach is geen beschermd beroep, dit betekent dat iedereen zich zo mag noemen. Ik heb een post-hbo opleiding gevolgd die goedgekeurd is door de beroepsvereniging BLCN en daardoor mag ik mij geaccrediteerd leefstijlcoach noemen. Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister van KABIZ en ik moet verplicht nascholingen en trainingen volgen om mijn kennis up-to-date te houden. Zo kan ik jou naar het beste resultaat coachen. 

 

Leefstijlpijlers

Tijdens het traject kan er van alles de revue passeren zoals voeding, bewegen, psychologische flexibiliteit, slaap, stressmanagement, mindfulness en alcoholgebruik. Je krijgt van mij tools en oefeningen om er thuis mee aan de slag te gaan. Het zelf doen en ervaren is namelijk cruciaal. Natuurlijk krijg je van mij tips en adviezen maar het leren is noodzakelijk om echte veranderingen in je leefstijl te realiseren. Als je alleen komt voor advies dan ben ik niet de juiste persoon voor je. Uit onderzoek blijkt dat mensen niet veranderen met enkel en alleen informatie. Je verandert door het zelf te ervaren en het te herhalen. En dat is waar ik met jou mee aan de slag ga. Praktisch, haalbaar en daardoor ook met resultaat. Hieronder lees je enkele voorbeelden. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kan ik je hierover meer vertellen.

voedingsadvies

Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met het bijhouden van een eetdagboek waardoor ik zicht krijg op verbeterpunten. Belangrijker nog zijn de oefeningen waardoor je je bewust wordt van waarom en wanneer je eet.

Beweegschema

Een actief leven is absoluut noodzakelijk om een gezond leven te kunnen leiden. Weet je niet wat werkt voor jou? In overleg met jou maak ik een beweegplan waardoor bewegen echt weer leuk wordt. 

rust in hoofd en lijf

Vind je het moeilijk om je tijd goed in te delen? Merk je dat er te veel energie uitgaat naar werk, kinderen en/of sociale verplichtingen en er te weinig tijd is voor jezelf waardoor je je energieloos en onrustig voelt? Laat mij je helpen!

je hart leren volgen

Wat is dat toch wat daar zo schuurt van binnen? Dat knagende, onrustige gevoel? Het zijn je verstand en gevoel die niet in balans zijn. Ik leer je om te leven naar wie en wat jij belangrijk vindt en daar word je pas gelukkig van.  

Mindfulness

Krijg je al bultjes bij het horen van dit woord? Ik ook, tot een paar jaar geleden. En nu ben ik zo blij dat ik de vaardigheden heb en het kan toepassen. Je kan veel beter met stress en onrust omgaan. Ontdek wat het voor jou kan doen. 

supermarktsafari

De supermarktschappen staan vol met ongezond eten en drinken. 60% is ultrabewerkt voedsel. Dit eten maakt je ziek. Ik ga met je mee en zorg ervoor dat je nooit meer mis grijpt in de supermarkt. 

Telefoon

06-12 20 00 22

Email

info@compasstobalance.com