Ter preventie maar ook bij behandeling

Het belang van een gezonde leefstijl bij ziekte

Een gezonde leefstijl; als je ergens steeds meer over leest dan is het wel hierover. En dat is ook niet zo vreemd. Gezonder leven zorgt voor een goedwerkend immuunsysteem, het houdt je lichaam en brein in balans en daarom kan het helpen om bij infecties en ziekte, zoals COVID-19, een ernstig verloop te voorkomen. Ook is gezonder leven cruciaal bij het voorkomen van chronische ziekten. En ben je ziek dan helpt een gezonde leefstijl je onder andere de behandeling beter te doorstaan en sneller te herstellen en  het verlaagt het risico op terugkeer van de ziekte. Tijdens mijn consulten besteed ik naast tijd aan leefstijlfactoren ook aandacht aan je brein en mindset. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij je al snel fysiek en mentaal fitter kunt voelen, met of zonder ziekte. Gezondheid is immers meer dan de afwezigheid van ziekte. Het gaat ook om het kunnen meedoen, zingeving, gezond eten en een actief leven kunnen leiden.

Alles wat je wilt weten over gezonder leven kun je vinden op het internet. Werkelijk alles! En toch lukt het heel veel mensen niet om gezond en gelukkig te zijn. Er komen steeds meer mensen met overgewicht, chronische ziekten en mentale disbalans. Hoe kan dat? Je oplossing zit niet in het weten ‘wat je moet doen’, bijvoorbeeld ‘ik moet naar de sportschool of op tijd naar bed’. Je oplossing zit in je brein. Daar wordt namelijk je gedrag aangestuurd. Alle keuzes die jij elke dag weer maakt. Ga je voor Netflix of een wandeling? Voor cola of een glas water? En dit gedrag is super hardnekkig. Wil je jouw keuzes gaan veranderen dan moet je weten ‘hoe je iets moet doen’ en wat jou echt drijft. Leren hoe jij je brein kan ‘herbedraden’ zodat gezonde keuzes maken veel makkelijker gaat.

Ook worden in je hersenen heel veel belangrijke processen aangestuurd. Als jouw computer niet goed kan werken, is het veel moeilijker om gezonde keuzes te maken. Daarom werk ik vanuit een gecombineerde aanpak waarbij aandacht is voor lichaam en brein. En dan ga jij je niet alleen fitter voelen maar ook gelukkiger. En dat is geen hocus pocus maar pure wetenschap. En dat werkt!  

Lees meer over hoe ik je kan helpen

Telefoon

06-12 20 00 22

Email

info@compasstobalance.com