Leefstijlcoaching bij burn-out 

Doorbreek de vicieuze cirkel

Burn-out: de stille sluipmoordenaar

Na een lange periode van stress kan een burn-out ontstaan. Aangezien we meester zijn geworden in het ontkennen maar ook niet meer herkennen van lichamelijke en mentale klachten, kan een burn-out in één keer ongelooflijk hard toeslaan. Het is een soort van stille sluipmoordenaar die in je lichaam en brein een absolute crisissituatie veroorzaakt. Een burn-out houdt zichzelf in stand als je niet je leefstijl aanpast. Je leert door leefstijlcoaching de vicieuze cirkel te doorbreken waardoor lijf en brein weer in balans komen. Je krijgt aandacht voor kwaliteit van leven in plaats van kwantiteit, je gaat je innerlijke kompas leren gebruiken waardoor je sneller de signalen van je lichaam herkent en ermee aan de slag kunt.

rust als belangrijkste medicijn

Bij een burn-out staat de accu van je lichaam in het rood, ver in het rood. Het is echt een stap verder dan oververmoeid zijn omdat je dan na een periode van rust vaak je leven weer kan oppakken. Een burn-out is een soort van storing in je stresssysteem. Door chronische stress kan het niet meer ontspannen en wordt de basisspanning zo hoog dat je allerlei klachten krijgt waardoor je niet goed meer kan functioneren. Klachten als vermoeidheid, concentratieproblemen, piekeren, een gejaagd gevoel, emotionele labiliteit of depressiviteit zijn kenmerkend voor een burn-out. Rust is jouw belangrijkste medicijn. Maar veel burn-out patiënten weten niet meer hoe dit voelt of hoe je echt rust pakt. Ik help je daarbij. We brengen je draaglast en draagkracht in beeld, je krijgt weer overzicht en je maakt stappen die echt bij jou en jouw situatie passen. Je lijf en je brein zijn je dankbaar.

De rol van een leefstijlcoach

Uit eigen ervaring weet ik hoe een burn-out voelt, hoe lang de weg terug kan zijn maar ook wat een gezonde leefstijl kan betekenen voor je herstel. We maken inzichtelijk wat jou stress geeft, hoe jij daarmee omgaat en of dit gedrag bijdraagt aan jouw klachten of juist aan jouw herstel. Je leert vaardigheden om beter met stress om te kunnen gaan en we gaan jouw stressoren aanpakken. Allerlei leefstijlfactoren passeren de revue, zo kijken we naar je voeding, beweging, de manieren waarop je ontspant en hoe je slaapt bijvoorbeeld. Een burn-out is niet van de ene op de andere dag ontstaan. Het herstelproces kan maanden tot een paar jaar duren. Maar als je aan de slag gaat met leefstijlcoaching ga je snel resultaat merken. Met elke stap vooruit voel je dat je de touwtjes steeds meer in handen krijgt, drijven die donkere wolken voorbij en voel je de energie weer door je lijf stromen.

Mocht je onder behandeling staan van een arts of psycholoog dan kan een leefstijltraject naast deze behandeling worden opgestart.

Chronische stress; een enorme ziektemaker

Chronische stress is absoluut niet onschuldig. Sterker nog, het is een hele grote ziektemaker, zo niet dé ziektemaker van deze eeuw. Het veroorzaakt niet alleen een burn-out maar ook depressies en angststoornissen. Het kan je ook dik maken, je hersenen beschadigen, zorgen voor maag- en darmproblemen, hart- en vaatziekten veroorzaken. De lijst is bijna eindeloos te noemen.

Telefoon

06-12 20 00 22

Email

info@compasstobalance.com